Hypnose - afvallen

Dat hypnose helpt als je wilt afvallen is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Vaak wordt eerst gedacht aan minder eten en meer gaan bewegen en het is zeker zo dat dit van groot belang is. Maar hiernaast is er vaak ook een andere gedachtegang, een andere mindset nodig. Misschien is het nodig om een ingesleten patroon, gewoontes te doorbreken. Hier kan hypnose een hele goede bijdrage aan leveren.

 Als je al verschillende dingen hebt geprobeerd om (blijvend) af te vallen zou je jezelf de vraag moeten stellen waarom het niet gelukt is om erachter te komen welke overtuiging jij hebt over het afvallen. Een overtuiging kan bijvoorbeeld zijn dat je niet vol wordt als je minder eet, dat je geen zin hebt om wat gezondere recepten uit te zoeken, dat je geen tijd hebt om meer te bewegen, dat je het toch niet vol kan houden, dat je het ongezellig vindt om minder/anders te eten en te drinken.

Deze overtuigingen belemmeren jou om succesvol af te gaan vallen, deze overtuigingen zijn opgeslagen in je onderbewustzijn en komen als vanzelf naar boven zodra je denkt aan afvallen. Je zou het kunnen zien als een klein duiveltje in je hoofd. Steeds als je een actie wilt ondernemen om af te gaan vallen zegt dat duiveltje iets als “ach joh, dat lukt je toch niet”, “waarom zou je het doen, het is toch prima zo”, “wat ongezellig”.

Met hypnose (hypnotherapie) ben je in staat om je onderbewustzijn aan te passen en een nieuwe overtuiging te creëren waarmee het juist wél lukt om kilo’s kwijt te raken. Je wordt het duiveltje de baas dus.

Tijdens de eerste afspraak wordt de werking van hypnose uitgelegd, bespreken we wat je doel is en gaan we de hypnosesessie doen. Je krijgt na afloop een mp3-bestand mee dat je de komende tijd dagelijks gaat beluisteren. Hiermee ga je ervoor zorgen dat je de oude gewoontes die opgeslagen zijn in je onderbewustzijn echt gaat aanpassen. Hiermee ga je het afvallen nog verder in gang zetten en het als vanzelf laten gaan.

Het is afhankelijk van je doelgewicht, de mate waarin je ontvankelijk bent voor hypnose en je zelfdiscipline hoe het proces om af te vallen gaat verlopen. Mogelijk is er na een aantal weken nog een vervolgbehandeling nodig.

De hypnose behandeling wordt gegeven door mijn man Chris Gils. Hij geeft ook de behandelingen voor een virtuele maagband.

Contact opnemen
Dat kan via 
WhatsApp of Bel 050 4095409. Ook het contactformulier invullen of  een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is mogelijk.